Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 49

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 49

Κυκλοφόρισε το 48 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

Μερικές σκέψεις για την αναθεώρηση της Δασικής Νομοθεσίας

Αποστολίδης

Δασική Χλωρίδα

Καρέτσος

Τελευταία έγγραφα Π.Κ.Δ.

Τζαμτζής

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

Σουλουτζόγλου

Εθνικό Κτηματολόγιο και Δασικοί Χάρτες

Μπουζινέκης

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
Δόσης

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Στο διάστημα που μας πέρασε από το προηγούμενο φύλλο, τρία ήταν τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που μας απασχόλησαν:

Το πρώτο ήταν η δημοσίευση των νέων οργανισμών της "Αποκεντρωμένη Διοίκησης" όπως ονομάσθηκαν οι υπερ-περιφέρειες, και αυτό, όχι τόσο για το ποιός θα είναι προϊστάμενος της κάθε επιμέρους υπηρεσίας (παράμετρος που φυσικά δεν είναι αμελητέα), αλλά κυρίως για το αν μέσα από αυτούς τους νέους οργανισμούς χάνονται ή όχι οργανικές θέσεις συναδέλφων στο Δημόσιο. Ακολουθεί σχετικό άρθρο.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν δύο πολύ περίεργες ανακοινώσεις που έβγαλε τελευταία η ΠΕΔΔΥ, η οποία, χωρίς να λεει τίποτα για την διαπιστωμένη αδυναμία των υπαρχόντων Τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων να κάνουν ακόμη και την βασική δουλειά τους (δηλαδή, να ελέγξουν και να θεωρήσουν τους Δασικούς Χάρτες που τους πάνε οι μελετητές σήμερα), και χωρίς να λεει ούτε μια λέξη για ανάγκη νέων διορισμών, υποστηρίζει ξαφνικά ότι καλό θα ήταν, όσες Διευθύνσεις μπορούν, να συντάσσουν και να αναρτούν μόνες τους Δασικούς Χάρτες, ακόμη και με μετατάξεις Δασολόγων από τους ΟΤΑ!. Για να μην οξύνουμε τα πνεύματα, πρυτάνευσε τελικά η συμβιβαστική πρόταση Κουρή να τους δούμε πρώτα από κοντά και να δούμε αν κάτι δεν καταλάβαμε καλά, πριν βγάλουμε και εμείς καμιά ξεχεστήρια ανακοίνωση. Τους στείλαμε λοιπόν σχετική επιστολή για συνάντηση, και ακόμη περιμένουμε την απάντησή τους.

Το τρίτο θέμα ήταν το κτηματολόγιο και οι Δασικοί Χάρτες: Τα όσα αναμένεται να συμβούν σε αυτόν τον τομέα μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια, είναι πρωτόγνωρα σε μέγεθος για τον κλάδο μας. Και αυτό το θέμα όμως, ακολουθεί σχετικό άρθρο.

Με την αφορμή μάλιστα αυτού του τελευταίου, να κάνουμε πάλι μια πρόταση σε όλους τους άνεργους ή ετεροαπασχολούμενους συναδέλφους: Τα πράγματα σήμερα στον ιδιωτικό τομέα είναι δύσκολα και στριμωγμένα. Υπάρχει όμως σοβαρή πιθανότητα να αλλάξει σύντομα η κατάσταση και όλα τα γραφεία να ψάχνουν εναγωνίως νέους συναδέλφους, κατά προτίμηση γνώστες φωτοερμηνείας και GIS. Για αυτό, μην υποτιμάτε το Site του Συλλόγου: Στέλνετε τα βιογραφικά σας να τα βάζουμε στην ειδική θέση της ιστοσελίδας: Είναι το πρώτο σημείο στο οποίο θα κοιτάξουν όσοι ψάξουν Δασολόγους για πρόσληψη στο μέλλον. Το ζήσαμε άλλωστε πρόσφατα με τις μελέτες των Ενεργών Τίτλων, όταν μας έπαιρναν τηλέφωνο οι Τοπογράφοι και μας παρακαλούσαν να τους προτείνουμε νέους συναδέλφους για απασχόληση στη διαδικασία εντοπισμού των γεωτεμαχίων. Μην το αμελείτε.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων