Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 50

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 50

Κυκλοφόρισε το 50 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

Στελέχωση τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων

Δ.Σ.

Σύνταξη Τοπογραφικών Διαγραμμάτων

Δ.Σ.

Απόφαση ΣτΕ 246/2001 - Μια πολύ καλή απόφαση

Μπουζινέκης

Οικοσκόπιο

Καλεβρά

Για τις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ

Αποστολίδης

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ΠΑΣΕΓΕΣ
Δ.Σ.
Κλίμα και Βλάστηση στην Ελλάδα Γκουβάς
Επερχόμενες νέες θέσεις εργασίας Δόσης

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Στο διάστημα που μας πέρασε από το προηγούμενο φύλλο, υπήρξαν διάφορα πράγματα που απασχόλησαν τον Σύλλογο, μεταξύ των οποίων και τα ακόλουθα:

 

- Η ανάρτηση των πρώτων Δασικών Χαρτών και τα όσα έγιναν γύρω από αυτήν. Περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθεί η ανάρτηση στους 3 πρώτους ΟΤΑ και το πιθανότερο είναι ότι στη συνέχεια ο Σύλλογος θα βγάλει ένα αναλυτικό Δελτίο Τύπου για όσα ευτράπελα και απαράδεκτα έγιναν σε όλη αυτή τη διαδικασία. Μια διαδικασία που μέχρις στιγμής ωφέλησε μόνον τα "παραμάγαζα" και που δημιουργεί πολύ σοβαρά ζητήματα για ένα αντικείμενο το οποίο πιστεύουμε και έχουμε στηρίξει με όλες μας τις δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια.

- Ένα άλλο-πολύ μεγάλο ζήτημα είναι αυτό της Απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις μελέτες διευθέτησης λεκανών απορροής που προσπαθούσε να αναθέσει το ΥΠΕΚΑ χωρίς τη συμμετοχή Δασολόγων. Είναι μια πάρα πολύ καλή απόφαση, η οποία ισχυροποιεί το επιστημονικό μας αντικείμενο σε όλη αυτή την ιστορία της διαχείρισης των υδάτων, η οποία φαίνεται ότι θα παίξει κυρίαρχο ρόλο τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας (και σε όλη την Ευρώπη). Ακολουθεί σχετικό άρθρο.

- Ένα άλλο ζήτημα είναι η στελέχωση των Τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων, εν όψει και του διαγωνισμού των 11 Νομών που περιμένουμε κάποια στιγμή να προκηρύξει η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Όπως θα δείτε και στο άρθρο της διπλανής στήλης, βάλαμε και εμείς το δακτυλάκι μας σε αυτό.

- Υπάρχει επίσης το ζήτημα της σύνταξης των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων, το οποίο μας απασχόλησε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και για το οποίο επίσης υπήρξε μια θετική απάντηση του Ειδικού Γραμματέα Δασών που ακολουθεί.

Και όλα αυτά βέβαια μαζί με πολλά και διάφορα άλλα (αλλά λιγότερο σημαντικά), μέσα σε ένα κλίμα γενικής κατήφειας και αβεβαιότητας, με το αυτί στις ειδήσεις για το τι πρόκειται να μας συμβεί στο επόμενο διάστημα, με τους αγανακτισμένους στις πλατείες, με το δημόσιο να έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών κλπ, κλπ.

Καλή δύναμη σε όλους,

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Στελέχωση Τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων