Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 52

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 52

 

Κυκλοφόρισε το 50 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

Το σοβαρό πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου

Μπουζινέκης

Έπιασαν δουλειά

Αποστολίδης

Αντί κειμένου ή άνευ αντικειμένου

Μαχαίρας

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών

Τζαμτζής

Emails για ηλεκτρονική ενημέρωση
Δ.Σ.
Dasologoi.gr dasologoi.gr

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Στο διάστημα που μας πέρασε από το προηγούμενο φύλλο, τρία ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τον Σύλλογο.
Το πρώτο ήταν οι αλλαγές που έγιναν στο κόστος της αποστολής της εφημερίδας, κάτι το οποίο μας προβληματίζει έντονα, σε σχέση βέβαια και με τα οικονομικά του Συλλόγου. Θεωρούμε ότι η εφημερίδα αυτή, σε συνδυασμό με την ιστοσελίδα, είναι τελικά τα κυριότερα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης των συναδέλφων, για αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουν την κυκλοφορία τους. Ακολουθεί σχετικό άρθρο.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν η αξιοποίηση των πόρων του Πράσινου Ταμείου και τα όσα ανακοινώθηκαν σχετικά πρόσφατα για τη δυνατότητα δέσμευσης μέχρι και του 95% των εσόδων του για άλλες ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε να δούμε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες αξιοποίησης αυτών των πόρων (που δεν είναι και λίγοι), για μελέτες και έργα, όπως διαχειριστικές μελέτες, επικαιροποίηση και ανάρτηση Δασικών Χαρτών κλπ. Πριν από αυτήν τη συνάντηση, θεωρήθηκε σκόπιμο να δούμε και τον Ειδικό Γραμματέα Δασών, γιατί εκτός από το ότι συμμετέχει στις αποφάσεις του Ταμείου, γνωρίζει καλά το τι γίνεται εκεί και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι και πώς θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από αυτό.

Το τρίτο θέμα ήταν μια ανακοίνωση της ΠΕΔΔΥ για τους Δασικούς Χάρτες, η οποία, συνεχίζοντας την τακτική που ακολουθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, δημιουργεί προβλήματα από το τίποτα και δυσφημεί το έργο της σύνταξής τους. Έτσι βγήκε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες, το οποίο αποφασίσαμε ταυτόχρονα να το διακινήσουμε μόνον με την εφημερίδα μας και με τα emails που στέλνουμε. Με άλλα λόγια, το αντιμετωπίσαμε σαν "εσωτερική υπόθεση" του κλάδου, χωρίς να είναι ανάγκη να μάθουν οι εφημερίδες και τα άλλα μέσα επικοινωνίες τις οποιεσδήποτε διαφωνίες μας.

Και όλα αυτά βέβαια μέσα σε ένα γενικότερο πολιτικό κλίμα μουντό και σκοτεινό, εν αναμονή εκλογών, με την συνεχή απειλή της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς κλπ. Όπως και να έχει, ευχόμαστε σε όλους σας καλές γιορτές, και η καινούργια χρονιά να είναι, έστω, λίγο καλύτερη από την φετινή.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Το σοβαρό πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου