Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 53

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 53

 

Κυκλοφόρισε το 53 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ

Δ.Σ.

Πρόσκληση στην Τακτική Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές

Δ.Σ.

Οι εκλογές της ΠΚΔ θα γίνουν πρωταπριλιά

Μαχαίρας

Ξεκίνησε το μεγάλο ξεπούλημα

Αποστολίδης

Προτάσεις της ΠΚΔ για τα Γραφεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δ.Χ.
Δ.Σ.

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Στο διάστημα που μας πέρασε από το προηγούμενο φύλλο, δύο ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τον Σύλλογο.

Το πρώτο ήταν το ζήτημα των αναρτήσεων των θεωρημένων Δασικών Χαρτών, ένα αντικείμενο που κινείται σε "ρυθμούς χελώνας" όπως είχαμε ξαναγράψει παλαιότερα. Με αφορμή όμως κάποιες πρωτοβουλίες που πήρε η Διεύθυνση Δασικών Χαρτών του ΥΠΕΚΑ, φάνηκε ότι, έστω και περιστασιακά, αναζητήθηκε μια λύση για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, μέσω της ανάθεσης των εργασιών υποστήριξης των αρμοδίων Διευθύνσεων Δασών σε ιδιώτες Δασολόγους μελετητές. Ακολουθεί σχετικό άρθρο.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν οι επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου. Για λόγους οικονομίας (σε συνδυασμό με το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πλέον για την κυκλοφορία της εφημερίδας), αποφασίσαμε να κάνουμε φέτος την Τακτική Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη ημέρα να κάνουμε συνέλευση και εκλογές στην Αθήνα, και αμέσως μετά να ανοίξουμε τις κάλπες και να βγάλουμε τα τελικά αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό γλυτώνουμε τα επιπλέον χρήματα που δίναμε στους Δικαστικούς Αντιπροσώπους όταν έρχονταν άλλη μια ημέρα για να ανοίξουν τις κάλπες (γιατί κάναμε πρώτα συνέλευση στην Αθήνα και μετά στη Θεσσαλονίκη). Σύμφωνα με το καταστατικό, οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το αργότερο τον Απρίλιο. Επειδή φέτος έχουμε το Πάσχα στις 15 και επειδή ακούγονται διάφορα για πιθανές Βουλευτικές εκλογές στα τέλη Απριλίου, αυτό που αποφασίσθηκε είναι: Η Τακτική Συνέλευση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 31 Μαρτίου. Την επόμενη ημέρα Κυριακή 1η Απριλίου θα γίνουν οι εκλογές στην Αθήνα και αμέσως μετά θα ανοίξουν οι κάλπες και θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

Εκτός βέβαια από τα παραπάνω, στο διάστημα που πέρασε από το προηγούμενο φύλλο μας απασχόλησαν και διάφορα άλλα ζητήματα, με σημαντικότερο όλων το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μέσω του οποίου επιχειρούνται και πάλι σημαντικές αλλαγές στην ισχύουσα δασική νομοθεσία, με κυριότερη όλων την εισαγωγή της περιόδου του 1975 ως σημείο αναφοράς για τις εκχερσώσεις.

Τα ζήτημα όμως αυτό, μαζί με πολλά άλλα που απασχολούν τους συναδέλφους, θα τα συζητήσουμε αναλυτικά στις Συνελεύσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Σας περιμένουμε για να τα πούμε από κοντά.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Το σοβαρό πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου