Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 54

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 54

 

Κυκλοφόρισε το 54 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

Αποτελέσματα εκλογών - συγκρότηση οργάνων

Δ.Σ.
Το πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου Μπουζινέκης

Άναρχη μεταβολή στις καλύψεις γης σε περιοχές της Ελλάδας

Καλεβρά

Καλά αρχίσαμε

Αποστολίδης

Κλίμα και δασική βλάστηση της Ελλάδας
Γκουβάς
Ανακοινώσεις ΣΕΚΤ και Τοπογράφων για την Κτηματολόγιο Μπυζινέκης
Ανακοίνωση προς τους αποδέκτες της εφημερίδας Δ.Σ.

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εκτός λοιπόν από τις δικές μας εκλογές, έτυχε στο ίδιο διάστημα να έχουμε και τις εθνικές Βουλευτικές εκλογές, με όσα λέχτηκαν, ακούστηκαν, υπαινίχθηκαν κλπ. Όπως και να έχει, και ότι και αν υποστήριξε ο καθένας από εμάς, το σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός πήρε τις τελικές του αποφάσεις, διαμορφώνοντας ένα αποτέλεσμα που οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι μας.

Τώρα ξεκινάει μια καινούρια περίοδος, που όλοι συμφωνούν ότι θα είναι ακόμη δυσκολότερη από την προηγούμενη, τόσο μέσα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής οικονομικής πραγματικότητας που κινούμαστε (βλέπε μνημόνιο, τρόϊκα, επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης σε Ιταλία, Ισπανία κλπ), όσο και στα γεω-πολιτικά δεδομένα της "γειτονιάς" μας (βλέπε Συρία, Βαλκάνια κλπ).

Από τη στιγμή λοιπόν που όλα γύρω μας φαίνεται να δυσκολεύουν, είναι λογικό να περιμένουμε αντίστοιχες επιπτώσεις και σε εμάς, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο: Θα ήταν παράλογο να "ανθεί" και να ευδαιμονεί ένας κλάδος μέσα σε μια χώρα που παραπαίει και μέσα σε έναν λαό που ακόμη δεν έχει καταλάβει τι του έχει συμβεί και ποιόν πρέπει να πιστέψει.

Σε αυτές λοιπόν τις καταστάσεις, υπάρχουν δύο βασικές λύσεις: ή τα παρατάς και κλαις για την μοίρα σου (πιστεύοντας στην ουσία ότι για όλα όσα σου συμβαίνουν, φταινε αποκλειστικά μόνον οι άλλοι), ή ξεκαθαρίζεις το μυαλό σου και στρώνεσαι στη δουλειά, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους που πρέπει να πετύχεις.

Και επειδή κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, για όποιους πιστεύουν στην δεύτερη λύση, ο Σύλλογος μπορεί να είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς για σκέψεις, ιδέες και προτάσεις που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή όλων μας λίγο καλύτερη.

Όχι ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά είναι σίγουρο ότι κάτι περισσότερο μπορούν να πετύχουν 10 άνθρωποι μαζί, από ότι ο καθένας μόνος του.

Αυτή είναι η ουσία του Συλλόγου και αυτή μπορεί να είναι η συνεισφορά του σήμερα.

Αξιοποιήστε την.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Το σοβαρό πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου