Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 55

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 55

 

Κυκλοφόρισε το 55 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

Εξελίξεις στον τομέα των Δασικών Χαρτών

Μπουζινέκης
Υποχρεωτική υπογραφή από Δασολόγους Μελετητές
ΓΕΩΤΕΕ Α. Μακ

Εργασία του συνάδελφου Θέμη Αδαμόπουλου

Αδαμόπουλος

Μέτρα για την διαμόρφωση μιας νέας συνολικής πολιτικής ...

Σταματόπουλος

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το διάστημα που μας πέρασε από το προηγούμενο φύλλο, ήταν (λόγω καλοκαιριού) το διάστημα που συνήθως έχουμε την χαμηλότερη δραστηριότητα. Παρόλα αυτά, υπήρξαν διάφορα ζητήματα που απασχόλησαν τον Σύλλογο, και συγκεκριμένα:

Το πρώτο ζήτημα ήταν η εφημερίδα του Συλλόγου και ότι αυτό σημαίνει σε σχέση με το πολύ μεγάλο κόστος που μας δημιουργεί πλέον. Όπως ήδη εξηγήθηκε στο προηγούμενο φύλλο, το παρόν φύλλο δεν θα το λάβουν όσα από τα μέλη μας έχουν να πληρώσουν ετήσια συνδρομή πριν από το 2000, καθώς και πολλοί από τους "άλλους αποδέκτες" που την στέλναμε παλαιότερα (διάφοροι σύλλογοι, δημοσιογράφοι κλπ). Με τον τρόπο αυτό, από τους 1.600 περίπου αποδέκτες που είχαμε πριν, πέφτουμε τώρα στους 750 περίπου. Ένα νούμερο που και πάλι είναι μεγάλο για την σημερινή οικονομική κατάσταση του Συλλόγου, και που είναι πιθανό να μειωθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η λύση της ηλεκτρονικής αποστολής δεν φαίνεται να ευδοκιμεί, δεδομένου ότι (μέχρι σήμερα τουλάχιστον), μόνον 4 από τα μέλη μας ζήτησαν να τους την στέλνουμε με τον τρόπο αυτό.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν η απόπειρα μεταφοράς της Ειδικής Γραμματείας Δασών και πάλι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα θέμα που δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από το πουθενά και το οποίο είχε σαν αφετηρία δύο ουσιαστικά πηγές: Τις απολύτως προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων συγκεκριμένων ατόμων του δικού μας κλάδου (οι οποίοι κινήθηκαν με κίνητρα εντελώς ιδιοτελή), και κάποιους Γεωπόνους, οι οποίοι έχουν μόνιμο πρόβλημα με τους βοσκοτόπους και με ότι αυτό συνεπάγεται για επιδοτήσεις από το παρόν και το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Από ότι φαίνεται, αυτή η ιστορία έχει παγώσει για την ώρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει λήξει.

Μεταξύ των υπολοίπων ζητημάτων που μας απασχόλησαν, ήταν η οργάνωση και η θεματολογία της ενημερωτικής ημερίδας που θέλουμε να κάνουμε για τους νέους συναδέλφους, οι εξελίξεις στις αναθέσεις και στις αναρτήσεις των Δασικών Χαρτών, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αλλαγή της ηγεσίας στο ΥΠΕΚΑ κλπ.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Το σοβαρό πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου