Αρχική Έγγραφα Συλλόγου Επιστολή προς κ. Μπιρπμίλη Υπουργο ΥΠΕΚΑ

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Επιστολή προς κ. Μπιρπμίλη Υπουργο ΥΠΕΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Θέμα: Αίτηση για συνάντηση για την ανάρτηση Δασικών Χαρτών

Κυρία Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις έντονες ανησυχίες μας για το σοβαρό και επείγον πρόβλημα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.

Όπως επανειλημμένα έχετε δηλώσει, είστε αποφασισμένη να προχωρήσετε άμεσα στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, και ειδικότερα των χαρτών που συνδέονται με τις πρόσφατα καμένες εκτάσεις της βορειο-ανατολικής Αττικής. Η πρόθεσή σας αυτή είναι απολύτως σωστή και επιβεβλημένη. Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια να μην έχουμε ούτε έναν κυρωμένο Δασικό Χάρτη στη χώρα μας.

Η ανησυχία μας όμως εντοπίζεται στο τι πρόκειται να γίνει εάν προχωρήσετε σε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να έχει γίνει από πριν η απαραίτητη προετοιμασία: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αρμόδια για την ανάρτηση αυτών των χαρτών είναι τα Τμήματα Δασικών Χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών των Νομών, τα οποία, όπως ήδη γνωρίζετε έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Ειδικότερα μάλιστα στην Ανατολική Αττική, το συγκεκριμένο Τμήμα δεν έχει τη στιγμή αυτή κανέναν απολύτως Δασολόγο, με αποτέλεσμα να θεωρείται πρακτικά αδύνατος ακόμη και ο έλεγχος για την θεώρηση των χαρτών, διαδικασίες που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάρτησή τους.

Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες, μια πιθανή εντολή ανάρτησης με τις σήμερα ισχύουσες διαδικασίες, κινδυνεύει να αποτελέσει "μπούμεραγκ" για ολόκληρη την υπόθεση της σύνταξης των Δασικών Χαρτών και να στρέψει εναντίον όλων μας τους πολίτες.