Αρχική Ειδήσεις Αναβαθμισμένη έκδοση της Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Αναβαθμισμένη έκδοση της Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010 07:18

Οι ορθοφωτογραφίες προέκυψαν από φωτοληψίες της περιόδου 2007 έως 2009 και η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20cm για τις αστικές περιοχές και 50cm για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η πλατφόρμα άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από μερικούς μήνες και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες λειτουργίες και δυνατότητες που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ιδιώτες χρήστες, ενώ η υποδομή του συστήματος, αξιοποιείται ήδη από πολλές υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η αναβαθμισμένη πλατφόρμα λειτουργίας, διαθέτει πλέον ειδικό εργαλείο info, με το πάτημα του οποίου εμφανίζονται πάνω στο χάρτη οδοί, οικισμοί και σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (πχ όνομα εκκλησίας, δημαρχείου, σχολείου), κάνοντας με τον τρόπο αυτό την περιήγηση, αλλά και την αναζήτηση περιοχών ευκολότερη. Παρέχει δυνατότητες αναζήτησης οδών, τοπωνυμίων, σημείων ενδιαφέροντος κ.α. με βάση την ονομασία τους.

Επιπλέον, δίνει μια σειρά από δυνατότητες σε επαγγελματίες (π.χ. τοπογράφους μηχανικούς) όπως να εισάγουν γραφικά και ψηφιακά δεδομένα πάνω στο χάρτη, ώστε να δημιουργήσουν τοπογραφικά αποσπάσματα με συντεταγμένες στο Εθνικό Σύστημα Αναφοράς. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με αρκετά μεγάλη ταχύτητα και με τρόπο τέτοιο ώστε να προσφέρει στον χειριστή μια ευχάριστη εμπειρία περιήγησης.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται με δύο τρόπους: Μέσω της ιστοσελίδας http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx ή μέσω του επίσημου ιστότοπου της Κτηματολόγιο ΑΕ: www.ktimatologio.gr.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.