Αρχική Εφημερίδα Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 56

MambWeather icon
Αθήνα
--- °C
Αθήνα °C | Θεσσαλονίκη °C | Λάρισσα °C
Τα Νέα της Π.Κ.Δ. αριθμός φύλλου 56

 

Κυκλοφόρισε το 56 φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Τα Νέα της ΠΚΔ". Δείτε τα περιεχόμενα και το Εισαγωγικό σημείωμα


Περιεχόμενα:

Θέμα

Συντάκτης

Εισαγωγικό Σημείωμα

Δ.Σ.

"Βοσκότοποι", οριοθέτηση δασών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Μπουζινέκης
Η εφαρμογή της Οδηγίας 2007/60 στη χώρα μας
Γκάγκας και Διαμαντόπουλος

Ετοιμαστείτε

Αποστολίδης

Άρθρο από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - βοσκότοποι

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δασική έρευνα και πράξη Γκουβάς
Χορήγηση επαγγελματικού αυτοκινήτου στους Δασολόγους ΓΕΩΤΕΕ Α. Μακεδονίας
Δηλώσεις ΥΠΕΚΑ για κτηματολόγιο και Δασικούς Χάρτες Μπουζινέκης

 

Εισαγωγικό σημείωμα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Διάφορα ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τον Σύλλογο από το προηγούμενο φύλλο μέχρι σήμερα.

Το πρώτο και καλύτερο ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ, ο οποίος βρήκε στους Δασικούς Χάρτες την βασική αιτία καθυστέρησης του Εθνικού Κτηματολογίου, έκανε αναφορές στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του δάσους, μας είπε και λίγο ανεπαρκείς για να διαχειριστούμε τις τεχνικές προδιαγραφές με τις οποίες φτιάχνουμε μέχρι σήμερα τους χάρτες και διάφορα άλλα. Για όσους ξέρουν ή μπορούν να καταλάβουν, όλα αυτά προκαλούν σκεπτικισμό και απογοήτευση: Αυτά κατάλαβε μέχρι σήμερα ο Υπουργός ΠΕΚΑ για τους Δασικούς Χάρτες στη σύντομη θητεία του; Κρίμα!

Ταυτόχρονα μάλιστα δημιουργήθηκε και "Ομάδα Διοίκησης Έργου" για να ξανασχεδιαστεί η συνέχεια της Εθνικού Κτηματολογίου, με ανθρώπους βέβαια που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το έργο.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα ήταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η πρόθεση του να αναθέσει σε Μηχανικούς να οριοθετήσουν τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας, καθώς και να προσδιορίσουν τα πολύγωνα των δασικών εκτάσεων που πρέπει να βαπτιστούν ως "βοσκότοποι". Μια ιστορία που ξεκινάει από τα πρόστιμα που μας καταλογίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ψευδή στοιχεία που τις παρέχουμε εδώ και χρόνια για τις βοσκήσιμες εκτάσεις, αλλά που τείνει να ξεπεράσει κάθε όριο δεοντολογίας και νομιμότητας.

Ένα τρίτο ζήτημα ήταν η Ειδική Γραμματεία Υδάτων και οι αναμενόμενες δράσεις για την εφαρμογή της Οδηγίας 2007/60 για τις πλημμύρες στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες δράσεις της ίδιας Γραμματείας για τα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής, είχαμε μπλοκάρει την σχετική διαδικασία με προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από όπου και είχαμε καταφέρει να επιβάλουμε τη συμμετοχή των Δασολόγων σε αυτά τα σχέδια.

Πέρα από τα παραπάνω, υπήρξαν και διάφορα άλλα θέματα (όπως π.χ. τα τιμολόγια για την επικαιροποίηση των παλιών Δασικών Χαρτών και για την υποστήριξη των αναρτήσεών τους), τα οποία όμως δεν έχουμε χώρο να αναπτύξουμε εδώ.

Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά σε όλους,

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Το σοβαρό πρόβλημα με την εφημερίδα του Συλλόγου